Fyll Ditt Liv Med Annat Än Spel

Det är svårt att avsluta ett spelmissbruk. Ett spelmissbruk är enkelt att hamna i om ditt liv inte är så rikt. Därför tycker jag alla spelmissbrukare ska börja med att skapa en budget. Då vet du att du har ditt på det torra. Efter att du gjort den, då vet du om pengar finns till ett sparande och att det täcker dina nödvändiga utgifter som hyra, mat och räkningar.

Här finns en Excel mall som du kan använda för att göra en budget. Denna mall är på dollar och jag brukar skriva den i dollar men tänka ”X10” för att hamna på kronor. Du kan ändra i mallen för att passa alla typer av utgifter. Jag äger ingen bil och skrev istället ”buss”

Här nedan följer fyra busenkla regler för att lämna spelande bakom dig!

  • Hitta annan aktivitet där du kan tjäna pengar på ett säkert sätt. Många tunga spelmissbrukare lever ett inrutat liv och spelar för att vinna storkovan, så kan realisera dina drömmar som att resa, äga en fin bil m.m. Sluta att tänka att spel = snabba pengar och jobba hårt istället med ett arbete mot dina drömmar. Hos COOP finns det anteckningsblock för 15 sek och jag plitar ned mina framtidsplaner där om allt möjligt.
  • Självavstängning från alla casinon och spelsidor. Det är oerhört skönt att vara självavstängd på alla spelsidor. Först då slutade jag tänka på spel. Jag har aldrig spelat på skumrasksidor men hittar jag en sajt som gör att det kliar i fingrarna – Då direkt skickar jag ett mejl till kundtjänst om ett års självavstängning. Somliga spelsidor kunde jag bli avstängd på livstid! Jag har varit en ”degen” som det kallas på engelska till alla typer av spel, bland annat PokerStars och många andra spelsidor
  • Det är värt att kämpa! Då jag var fast i spelträsket hade jag många betalningsanmärkningar! Jag tycker idag inte det är märkvärdigt eller ”hemskt” med betalningsanmärkningar. Jag var ung och plikttrogen på den tiden, röstade vänster och tyckte att det var ett moraliskt misslyckande med betalningsanmärkning. Men istället för att ligga ned och dö blev jag av med skuldberget efter åtta år. Idag är jag skuld-fri och det kan du bli också!
  • Det gäller att fylla ditt liv med annat och inse att spel är en modern form av ett uråldrigt lurendrejeri. Det är ett lurendrejeri som leder ibland till ett fördärv med människors privatekonomi. Min rekommendation är att införskaffa dig anteckningsblock där du gör planer för din framtid. Hur vill du att ditt liv ska vara? Vad vill du göra på fritiden? M.m.
    Börja inte med universitetsstudier om din situation är att du dagligen dricker mycket alkohol och spelar hårt. Kanske missbrukar du även droger. Börja på ruta ett och planera stegvis! Hur ska du ta dig ur misären? Lever du överdrivet isolerat? Hur ska du umgås med andra? En danskurs kanske eller börja utöva sport? Bara du själv kan ta dig ur spelmissbruket, men jag rekommenderar professionellt stöd på vägen. Jag tror på dig! Stort lycka till med att bli spel-fri!

  • Uppdaterad 2021-10-15

Categories:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *