Det är svårt att avsluta ett spelmissbruk. Ett spelmissbruk är enkelt att hamna i om ditt liv inte är så rikt och du har en begränsad ekonomi. Därför tycker jag spelmissbrukare ska börja med att skapa en budget. Då vet du att du har ditt på det torra. Efter att du gjort den, då ser du svart på vitt om pengar finns till ett litet sparande och att det täcker dina utgifter som hyra, mat och annat.

Här finns en Excel mall som du kan använda för att göra en budget. Denna mall är på dollar och jag brukar skriva den i dollar men tänka ”X10” för att hamna på kronor. Du kan ändra i mallen för att passa alla typer av utgifter. Jag äger ingen bil och istället skrev jag ”bus”

Här nedan följer busenkla regler för att lämna spelande bakom dig!

 • Hitta andra aktiviteter där du på ett säkert sätt kan tjäna pengar. Många tunga spelmissbrukare lever ett inrutat liv och spelar för att vinna storkovan, så kan realisera drömmar som att resa, äga en fin bil m.m. Det som händer många är att vi börjar leva misär genom ett spelmissbruk. Allt kretsar runt spelande och viktigare aktiviteter kommer på efterkälken.
 • Vi som varit och är spelmissbrukare är ofta kåta på pengar. Man brukar säga att det finns generellt tre stora byggstenar som människor fokuserar på. Det är pengar och karriär, hälsa och sedan relationer. Dessa nämns som de tre stora byggstenarna i människors liv. Vi som spelar hårt har främst fokus på pengarna. Sluta att tänka att spel = snabba pengar och arbeta hårt istället med ett arbete mot dina drömmars mål.
 • Har du din försörjning genom sjukersättning, då har du möjlighet att ändå tjäna enorma belopp genom kapitalinkomster. Så håll humöret uppe, för även om din inkomst är relativt låg idag kan du investera i kryptovalutor och aktier. Läs på om kapitalinkomster och planera för hur du kan månadsspara en slant. Jag planerar med anteckningsblock från COOP. En sådan kostar 15kr och jag plitar ned tankar om främst framtidsplaner.
 • Självavstängning från alla casinon och spelsidor. Det bästa är att vara självavstängd på alla spelsidor. Först då slutade jag tänka på spel. Jag har aldrig spelat på skumrasksidor men hittar jag en sajt som gör att det kliar i fingrarna – Då registrerar jag mig och direkt skickar jag ett mejl till kundtjänst om ett års självavstängning. Somliga spelsidor kunde jag bli avstängd på livstid! Jag har varit en ”degen” som det på engelska kallas till alla typer av spel. Bland annat har jag spelat mycket poker på PokerStars och ett 20-tal andra spelsidor
 • Det är värt att kämpa! Då jag var djupast i spelträsket hade jag många betalningsanmärkningar! Jag tycker idag inte det är märkvärdigt eller ”hemskt” med betalningsanmärkningar. Jag var ung och plikttrogen på den tiden, röstade vänster och tyckte att det var ett moraliskt misslyckande med betalningsanmärkning. Idag jämför jag inte mig själv med andra så mycket, inte som när jag var ungdom. Men istället för att ligga ned och dö blev jag av med skuldberget efter åtta år. Idag är jag skuld-fri och det kan du också bli!
 • Det gäller att fylla ditt liv med annat och inse att spel är en modern form av ett uråldrigt lurendrejeri. Det är ett lurendrejeri som leder ibland till ett fördärv med människors privatekonomi. Min rekommendation är att införskaffa dig anteckningsblock där du gör planer för din framtid. Hur vill du att ditt liv ska vara? Vad vill du göra på fritiden? M.m.
  Börja inte med universitetsstudier om din situation är att du dagligen dricker mycket alkohol och spelar hårt. Kanske missbrukar du även droger? Du bör börja på ruta ett och planera stegvis. Hur ska du ta dig ur misären? Lever du överdrivet isolerat? Hur kan du umgås med andra? En salsakurs kanske eller börja utöva en sport? Bara du själv kan ta dig ur spelmissbruket, men jag rekommenderar professionellt stöd på vägen. Jag tror på dig! Stort lycka till med att bli spel-fri!
 • Är din privatekonomi dålig? Många som spelar hårt är arbetslösa och lever med låga inkomster. Som känner att för att privatekonomin skall bli bättre, inte har annat val än att försöka vinna pengar. Detta sätt att tänka är ett rejält bottennapp för din privatekonomi, därför det inte är långsiktigt hållbart. Du bör leta efter vettiga inkomstkällor om du lever med en skral privatekonomi. Om du är fullt frisk så är det mitt bästa råd: Sök efter inkomstkällor som genom vanligt arbete ger dig en högre inkomst varje månad. Även kan vi sluta med fåfänga tankar om lambos, dyr champagne, lyxkåk och fotomodeller. Finn perspektiv i din situation, för idag som fattig lever vi betydligt bättre än den mest förmögna knögen under 1600-talet.
 • Du ska tänka tillbaka på alla gånger när du höjde insatserna, för att få en högre kick av spelandet. Det hände alltid så småningom med mig då jag spelade online poker. Ofta vann jag några hundradollar, typ under två dagar men alltid sedan tog jag allt på spelkontot och spelade med högsta möjliga insatser. Slutade alltid med att jag förlorade allt jag hade på spelkontot. Tänk efter innan du spelar igen. Du är besatt av spelet och kicken det ger! Det går att vinna på spel som poker och odds/betting, men endast med sund pengahantering och att du kan koppla bort från spelandet under dagar och veckor. Det kan inte spelmissbrukare utan blir besatta av ”speldjävulen” och spelar dag som natt, tills spelkontot är nollat. Sluta spela nu och aldrig igen. Vi snurrar ur kontroll vid spel om pengar. Faller bara djupare ned i speldjävulsvallgraven om vi fortsätter med spel. Som jag nämnt nu, så faller spelmissbrukare till mani vid spelar om pengar och slutar spela bara då spelkontot är tömt och på noll. Lägg ned spelande nu genom att söka professionellt stöd!

 • Uppdaterad 2022-01-29
  Denna sida är gratis. Länka gärna hit

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.