Jag känner att det är dags att uppdatera sidan, med fräscha råd för att sluta spela. Till att börja med, måste jag erkänna att jag haft ett återfall och spelat igen. Lyckligtvis tömde jag inte mina bankkontos på pengar för att spela, men jag spelade bort några tusen kronor. Sedan lyckades jag stänga av mig från spel. Det var med Malta-baserade bolag utan svensk licens. Jag är besviken på mig själv, men ska förklara under ”femte tipset” varför jag tror jag föll dit.

Här kommer fyra givande tips som jag hittat, som jag hoppas gör mig spel-fri under många årtionden. Sedan avslutar jag med mitt egna tips, och om varför jag gissar jag föll dit och spelade.

Jag följer en YouTuber som spelade bort $1 milijon på casinospel och sports betting. Idag driver han två framgångsrika bolag. Här är ett tips som jag fått av honom, som jag tyckte var väldigt bra:

 • Sluta spela om du vill ha mat på bordet.
 • Går det riktigt överstyr förlorar du bostaden och inte längre har tak över huvudet
 • Detta tycker jag är ett klokt praktiskt tips. Jag har haft mina duster med spel, då jag haft 400kr första veckan i månaden och under tre veckor behövde leva på pasta, ägg och pyttipanna. Det är inte skoj! Njut istället av att du har pengar på banken.. köp en extremt fin öl, gå ut på restaurang, bio m.m. Det är sånt man mår bra av och kostar inte heller skjortan, inte som det blir om man spelar och förlorar många tusenlappar under ett dygn.

Jag hittade ett annat mycket bra tips från Joe Rogan och Flashback.org.

 • Sträva efter något istället för att spela bort dina pengar
 • Spelmissbrukare tänker stort
 • Joe Rogan tycker det är viktigt att hitta aktivitet att sträva efter. Kanske är jag inte nästa Pablo Picasso som konstnär, men nog skicklig för att sälja en originalmålning varje månad och leva på konst.
 • Då vi läser om framgångsrika människor, tänk då på att mycket handlar om två saker. 1, vilka kontakter vi har. 2, Om vi inte har rätta kontakterna, då måste vi marknadsföra oss genom olika medier. Vanligtvis betyder det, investera pengar i annonsering, PR eller andra kanaler som sökmotoroptimering m.m. Därför tycker jag inte man ska ta ett företagslån för att starta bolag. För det krävs stora belopp att bara få bollen att rulla. Men det är bättre att vara ”företagstorsk” än speltorsk.

En vän var tidigare fast i ett enorm spelmissbruk. Hade skulder på nästan två miljoner men idag är Hans skuldfri med fru och tre barn. Här är Hans tips:

 • Sluta tänka på att bo i Bali, Barbados, Bahamas m.m.
 • Lev här och nu
 • Skapa ett liv som ger dig välbefinnande. Allt handlar inte om att vara en pokerhaj i livet och att kunna vräka på. Utan lev här och nu och att vara en ”Svensson” är för många tillräckligt. Sluta tänka att allt vore bättre, bara du bodde i Bali eller var det kan vara. Gå ut och rör på dig och upptäck naturen, börja leva här och nu i Svea rike! Lev fri!

Marika mediterar 1,5h varje dag. Hon har sagt att för att må riktigt bra, då bör jag lära mig att kunna ha det tråkigt långa perioder. Hon är lite som munkarna som lever i Tibet. 🙂

 • Tillåt dig själv att ha tråkigt
 • Du måste inte hela tiden vara igång och ”på bollen”
 • En grej som fungerat väl för mig, det var att avsluta min TV-abonnemang. Jag har TV, men det enda jag använder den till är att titta på filmer. Vilket inte blir ofta nuförtiden. Nu har jag kommit till en fas i livet, där jag känner mig komplett som människa. Jag tittar nästan aldrig på film längre eller läser böcker och det känns okej! Även mitt intresse för psykologi har avmattats enormt.
 • Det är liksom bara självförverkligande kvar, det jag inte ”knoppat av” ännu. Jag har använt Internet som ett bibliotek under två årtionden. Men just nu känner jag att inte jag längre behöver finna svar om dittan och dattan
 • Då jag spelade som värst, då blev det ofta för att jag var uttråkad. Många gånger kunde jag höra min inreröst. ”Jag har inget att göra, dags att gambla lite”. Och det blev non-stop gambling 24h och förlorade minst en halvmånadslön. Och så höll jag på flera år!

Jag blev aktiv i spelmissbruksgrupp här i stan. Och där fanns Peter som jag lärde känna. Han hade åkt dit på Trav-betting och var nykomling till gruppen! Trav som jag inte spelat på sedan jag var i tonåring. Detta är en lång historia, men några veckor senare fick jag ett SMS om att Peter skulle sluta i gruppen. Peter hade vunnit 1,1 miljon på V75! Han visade en skärmdump på vinsten och just då började mitt spelmissbruk flyta upp till ytan. En vecka senare hade jag gjort en insättning på ******Bet.com och gjorde sedan många insättningar. Jag förlorade ett par tusen. Sedan avstängning och cool-off period. Sedan hittade jag till deras systerbolag som är E******bet.com. Där spelade jag bort en tusenlapp på några timmar. Som tur är vann jag aldrig större belopp på sports betting. Trav tycker jag inte om, så det blev odds på fotboll! Vad lärde jag mig av mitt återfall?

 • Fyll ditt liv med annat
 • För att gå vidare efter en relation/flickvän/pojkvän så bryter vi kontakten med denna. Dem flesta av oss bör även gör så med spelande. För mig fungerade det inte att bli involverad med spelmissbrukare. Peter följde inte reglerna men jag skyller inte på honom. Det bästa för att komma över ett ex, det är att inte kontakta personen och bara fylla ditt liv med annat. Slutligen har du glömt ditt ex och ditt liv flyter på. Samma gäller om du fyller ditt liv med annat istället för spel!

Uppdaterad 2022-05-07
Denna sida är gratis. Länka gärna hit

Categories:

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.